Paula Helltegen Widén

Som uppvuxen vid havet med morfar som var fiskare kunde hon springa och bada när hon ville. Att hoppa på isflak på vintrarna, ta hand om badgäster som de hyrde ut till, fiska, meta krabbor och att klättra i berg, så var hennes barndom. Hennes mor och far var båda kreativa och fantasifulla. Far ritade flera av de sommarstugor som finns på Edsvik. Han tecknade också mycket, liksom hans fem systrar. Hennes mor tillverkade fantastiska kläder av både gammalt och nytt, t.o.m. sydde hon trosor åt de tre flickorna.

Paula älskade att rita och måla, fick flera stipendium i realskolan i Strömstad som var dåtidens gymnasium. Intresset höll i sig, hon bildade tidigt familj, men däremellan gick hon kortare utbildningar bland annat på Stenebyskolan och Gerlesborgsskolan, detta blandat med flera andra målarkurser i olika tekniker. Äggoljetempera och akvarell blev de stora favoriterna. Kanske för att de kräver andra utmaningar än olja och akryl. Hon startade butik med eget och andras hantverk blandat med konst.

Vid sidan av sitt arbetsliv har hon alltid arbetat kreativt med olika material som textil, garner och färger. Hon har haft många kurser för studieförbunden.

Numera driver hon och hennes man ett företag med odlingar av havtorn, aroniabär samt grönsaker. I den lilla gårdsbutiken hittar man flera produkter som Paula är skapare av, bland annat hennes akvareller som både original och tryck.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram